Ferje i tre bygget for tyskerne i 1943, ukjent sted. Passasjerbåt sertifisert for 50 personer, mye uteplass. Enkel salong med trebenker. Går i fast rute mellom Helgeroa-Langesund fra 24.06 – 13.08.

Helgeroa.
Helgeroa (på lokal uttale; Hæljeråa) er et tettsted i Larvik kommune i Vestfold og Telemark fylke, på østsiden av Langesundsfjorden.
Om sommeren er Helgeroa et populært feriested, med blant annet Helgeroa Marina og Blokkebukta badestrand og campingplass. Tidligere var det losstasjon her. I Helgeroa ligger Sjøkartverkets målestasjon for vannstand med opplysninger fra 1965.
Det går ferje som tar passasjerer og sykler fra Helgeroa via Arøya til Langesund på vestsiden av fjorden.
Helgeroa havn ligger i le for Skagerrak på nordsiden av en tange av rullestein, Mølen. Fra Mølen går det store raet med ra-veien gjennom Vestfold. På grunn av vanskelig topografi, blant annet i Langangen, var det lenge overgang fra landeveis til sjøveis transport nettopp i Helgeroa. Fra Helgeroa var det da båtforbindelse enten innover Langesundsfjorden og Frierfjorden eller vestover til byene på Agder.
Før broen mellom Brevik og Stathelle ble åpnet i 1961 var fergestrekningen Langesund – Helgeroa en viktig forbindelse for landeveistrafikk mellom Østlandet og Sørlandet.

Søndag 16 september 2018 ble episoden med Helgeroafergen sendt på NRK og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Se episoden her.

Du liker kanskje også..

Back to Top